FasciA release

Je kunt fascia zien als een dunwazig bindweefselpak dat alle structuren van je lichaam van top tot teen met elkaar verbind. Fascia heeft zowel de mogelijkheid om vast te houden als los te laten, aangestuurd vanuit het autonome zenuwstelsel.

Innerlijke rust vermindert fasciale spanning, stress verhoogd deze spanning. Je kunt dus gerust stellen dat fascia een verbinding vormt tussen lichaam en psyche.

Dit betekend dus ook dat wanneer je vaak stress ervaart en gespannen ademhaalt, dit bindweefselpak zich hier op gaat aanpassen. Elke keer dat jij spanning of stress ervaart in je leven, reageert het bindweefsel hierop en krijg je minder ruimte om te bewegen. Fascia slaat deze spanning op. Dit verklaart dus ook waarom je op bepaalde plekken snel pijn of stijfheid ervaart na een stressvolle dag.

Veel mensen leven in hun hoofd waardoor ze zich niet realiseren dat het lichaam continu de prijs betaald. Vorm past zich aan aan functie, dus op het moment dat je lichaam vaak naar een bepaalde functie vraagt gaat het lichaam zich hierop aanpassen. Met als gevolg dat er steeds meer verklevingen en verhardingen ontstaan en de belasting op ons zenuwstelsel/psyche verder toeneemt.

De meeste mensen slaan deze spanning op rondom de buik, de illiopsoas reageert vrijwel direct op momenten dat je ergens van schrikt, of gespannen raakt. Ook hierbij geldt weer dat vorm zich aanpast aan functie. Velen komen zelfs in een ritme te leven dat ze de buik altijd aangespannen hebben en niet meer kunnen ontspannen.

Door fascia en buikfascia specifiek te releasen kan er in het gehele fasciale netwerk weer ruimte ontstaan. Hierdoor vermindert de spanning in het lichaam en belasting op zowel het zenuwstelsel als de psyche enorm. Dit verklaart ook waarom dit soort behandelingen enorm bevrijdend kunnen werken. Het maakt niet uit waar de lichamelijke klachten zich uiten, het lichaam als geheel heeft meer ruimte nodig om goed te kunnen functioneren.

Met welke klachten kan jij bij mij terecht voor een fascia release?

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Spannigsklachten
  • Darmklachten
  • Menstruatieklachten
  • Hoofdpijnklachten
  • Burn-out
Daarnaast kan een fascia release ook preventief worden ingezet.

Zij gingen je voor

Elke behandelaar staat achter zijn of haar behandelmethode, maar eigenlijk is het nog belangrijker hoe tevreden de mensen zijn die bij ons langs zijn geweest. Lees wat anderen over ons zeggen en hoe ze zijn gegroeid in hun herstel en gezondheid!

‘’ Na lang met nek- en rugklachten rond te hebben gelopen, ben ik op aanraden van mijn oude fysiotherapeut bij Johan terecht gekomen. Ik ben enorm blij met hoe de behandeling is gelopen. Mijn klachten waren in twee sessies helemaal verdwenen. Ik zal een behandeling bij Johan dan ook zeker aanraden!

Wat mij tijdens de behandeling erg is bevallen is dat Johan je meeneemt in hetgeen hij in de behandeling doet. Op die manier krijg je meer inzicht in hoe alles in je lichaam met elkaar verbonden is. Tevens vond ik het prettig dat Johan ook de tijd neemt voor een persoonlijk gesprek. Dit zorgt voor een prettige sfeer, hetgeen zonder enige twijfel mee heeft gewerkt aan de effectieve behandeling!

Dankjewel Johan! ‘’

‘’ Een klacht waar ik al ruim een jaar mee loop is binnen 1 afspraak zo goed als verdwenen en ik kan weer trainen zoals ik zou willen. Ik kan daarom niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben en ook aan anderen, die misschien al lange tijd met een klacht lopen, zou adviseren eens langs te gaan. Kundig, vaardig en de sfeer is super open en relaxt dus ik zou bijna zeggen dat het gezellig is (: dat is immers niet onbelangrijk ‘’

‘’ Johan heeft mij in 4 behandelingen van mijn kaakklachten (7 jaar last van gehad), mijn stress nek en mijn vastzittende bekken/psoas afgeholpen. Na de eerste behandeling voelde ik al een opluchting.

Hij neemt de tijd en luistert echt naar je. Het is fijn dat hij zo veel over het menselijk lichaam weet, ik heb tijdens de behandelingen ook nog eens veel over mijn eigen lijf geleerd. Top!’’

‘’ Wauw!! Zo blij met de behandelingen van Johan. Al jaren op zoek naar iemand die mij kan helpen bij mijn rugklachten, maar niks hielp of maar voor tijdelijk. (ik overdrijf niet als ik 20 verschillende behandelaren heb gehad) Bij deze behandelingen,  zowel de psoas spier als de pdtr, is er eindelijk echt verschil!

Ik voel me nu vrij in mijn lichaam, iets wat ik al bijna op had gegeven. Naast de goede behandelingen is Johan echt een fijn mens, super open en gezellig en heel veel passie voor zijn werk! Aanrader dus!! Dank nogmaals Johan! ‘’

‘’ Wauw!! Zo blij met de behandelingen van Johan. Al jaren op zoek naar iemand die mij kan helpen bij mijn rugklachten, maar niks hielp of maar voor tijdelijk. (ik overdrijf niet als ik 20 verschillende behandelaren heb gehad)

Bij deze behandelingen,  zowel de psoas spier als de pdtr, is er eindelijk echt verschil!
Ik voel me nu vrij in mijn lichaam, iets wat ik al bijna op had gegeven.

Naast de goede behandelingen is Johan echt een fijn mens, super open en gezellig en heel veel passie voor zijn werk!

Aanrader dus!! Dank nogmaals Johan!
‘’

‘’ Een klacht waar ik al ruim een jaar mee loop is binnen 1 afspraak zo goed als verdwenen en ik kan weer trainen zoals ik zou willen. Ik kan daarom niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben en ook aan anderen, die misschien al lange tijd met een klacht lopen, zou adviseren eens langs te gaan. Kundig, vaardig en de sfeer is super open en relaxt dus ik zou bijna zeggen dat het gezellig is (: dat is immers niet onbelangrijk ‘’

‘’ Johan heeft mij in 4 behandelingen van mijn kaakklachten (7 jaar last van gehad), mijn stress nek en mijn vastzittende bekken/psoas afgeholpen. Na de eerste behandeling voelde ik al een opluchting. Hij neemt de tijd en luistert echt naar je. Het is fijn dat hij zo veel over het menselijk lichaam weet, ik heb tijdens de behandelingen ook nog eens veel over mijn eigen lijf geleerd. Top!’’

‘’ De behandelingen van Johan werken heel goed voor mij. Mijn jarenlange buik -en rugklachten zijn nagenoeg verdwenen na slechts enkele sessies. Door zijn holistische aanpak kijkt hij verder dan alleen buik en rug waardoor mijn hele lichaam steeds soepeler wordt. Hij luistert goed, is open-minded en een prettig persoon. Ik ben blij dat hij mij zo goed helpt. ‘’

Een afspraak maken